|
|
| kim ne demiş? | ne demiş ne demiş? | ne zaman yahu? |
ekaliptus.com
iğrençleşti |
bundan on ay kadar önce, bizim de posta koyduğumuz, dinlemelerle ilgili olarak yapılan eleştirilere "teknolojinin önüne geçme imkanı yoktur. yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa, dinlenmekten korkmayın. dinlenmek istemiyorsanız konuşmayın” diyerek hepimizin zihnini açan ulaştırma bakanı, durumun iğrençliğini farketmiş olsa gerek ki dün şu sözleri söyledi; "Dinlemeler yayınlanıyor. İster yasal ister yasal olmayan. Benim de başımdan geçti. İki kişiye yasal bir dinleme yapılmış. İkisi arasında konuşurken benden bahsediyorlar. 'Efendim, bakanla görüştüm. Şu işi bağladım' diye konuşmuşlar. Benim haberim yok. Şimdi ne oluyor burada ben mağdur oluyorum. Benim gibi yüzlerce, binlerce insan mağdur oluyor. Dinlemenin keyfi, habersiz ve kanunsuz yapılması halinde bu ne ahlaki ne de hukuki bir iştir. Tamamen yanlıştır, iğrenç bir iştir. Bunu lanetle hepimiz kınıyoruz. Böyle bir şey olmamalı ama oluyor mu oluyor. Bugün mu oluyor hayır. Türkiye'de mi oluyor hayır. Bütün dünyada oluyor. Hakimler dinlenir mi dinlenemez mi o konu da bilgim yok. Herhalde bir istisnası yok. Dokunulmazlık konusu olan insanların herhalde dinlenmesi bu yöntemlerle olmuyor veya hiç olmuyor onu tam bilemiyorum. Başbakanı altı yıl hiçbir yasal izin alınmadan dinlemişler. Bizi de sizi de dinliyor olabilirler. Hakikaten bu hiçbir yere sığdıramayacağımız iştir. Gayriahlaki iştir. İğrenç bir şeydir. Bunun mutlaka giderilmesi lazım. Bizim korku imparatorluğu oluşturup herkesi dinleyerek, idari olarak diğer kurumlar üzerinde bir baskı oluşturacağımız yaklaşımları çok insafla bağdaşmıyor. Böyle konu asla mevcut değil. Bu konu enine boyuna Meclis'te tartışılmalı. Çözümü Parlamento bulacak." kaynak: cumhuriyet portal 18.11.2009 | 19.11.2009, 10:14 |
| ben de posta koyacağım | yukarı |
|
0.028 sn
|